Hoppa till huvudinnehåll
JessicaBerling

Jessica Berling

Det började nog runt matbordet på gården där jag växte upp. Med en stor familj, högt i tak och gäster från världens hörn som möttes kring bordet i samtal, läxläsning, mat, diskussioner, allvar och skratt om vartannat. Dessa möten kring matbordet har präglat mig och det har växt fram ett genuint intresse i de möten med människor jag möter i dag, både privat och i mitt arbete. 

Det smärtsamma gjorde mig sårbar
Alla dessa fantastiska möten med med människor genom åren har gjort avtryck, skapat intresse för hur det är att vara människa, behov som vi människor har, varför vi mår dåligt, vad sorg är, vad smärta och glädje är…

Mindfulness blev vägen tillbaka
Mötet med mig själv kom dock att dröja. En far som var alkoholist, en syster som tog sitt eget liv, en förlossning där jag höll på att gå bort och kampen tillbaka från den och ångesten som kom och gick,  allt det gjorde att jag skyddade mig själv från att visa mig sårbar både för mig själv och andra men också ett sätt att överleva allt det smärtsamma. 

Jag var så otroligt trött på att inte känna livet på riktigt…timmar i samtalsterapi var mycket hjälpsamt men när jag började på en 8-veckors kurs i Mindfulness ( MBSR) hände något på djupet. Närvaroövningar, andningsövningar och meditationer fick mig att att släppa lite i taget om allt det svåra…jag är evigt tacksam för denna kurs som förlöste så mycket inom mig och där på kursen mötte jag mig själv på riktigt i sårbarheten för första gången.

Relationsskapande meditationslärare
Många år har gått sedan den första kursen i MBSR och i dag arbetar jag med relationer, närvaro i vardagen, sinnenas mat, retreats, meditationer och studerar psykoterapi.

Mitt intresse för människans natur, och hur vi alla är olika inspirerar mig. Livet, hjärnan och hur vi människor fungerar intresserar mig. Kommunikation människor emellan, relationer, att växa som människa och hur vi alla kan läka våra sår intresserar mig men också hur vi kan förhålla oss till livet precis som det är just nu med acceptans. 

Jag känner mig glad och rörd av alla människor jag mött och möter som delger sin livshistoria, där jag får lyssna och stötta på deras resa, din resa, det är berikande.
Jag ser fram emot att möta dig där du är just nu!

Utbildning
Mindfulness lärare 1 år MBSR (mindfulness baserad stress reduktion) - 
utbildad av Dr Ola Scenström

Mindful Eating  - utbildad av Frisk & Fri (Sveriges riksförening mot ätstörningar)

Voice Dialoge Modul 1 - Självkännedom & Inre ledarskap utbildad av Robert Stamboliev

NVC årsprogram - Nonvoilent Communication utbildad av Liselotte Abel och Chitra Abel

ICF Coach - Internationell coach federation - utbildad av Hälsoakademin

 Business & leadership coach (EMCC certifierad) -  utbildad av Scill Coaching

Yinyoga lärare - Magdalena Macweld

Meditation - 21 stages of meditation - utbildad av Guru Dass Kahlsa 

Medveten andning - utbildad av Medvetenandning.se 

 

 

”I närvaron kan vi se, höra och känna det vi inte kan i stressen!” Jessica Berling