Hoppa till huvudinnehåll
närvaro

Närvaro i vardagen

Ett bra sätt att öka din närvaro i vardagen är just att träna närvaro i vardagen.
I de vardagliga sysslorna så kan du stanna upp korta stunder och öka din medvetenhet om det du gör, utför, upplever men också tänker och känner inom dig.

När du blir mer medveten i nuet om hur du mår, vad du känner och tänker kan du lättare se och känna dina behov i vardagen och livet. Medveten närvaro ökar också din förmåga att känna och följa din inre kompass.

Att ta hjälp av närvaro träning när livet förändras, när livet går allt för fört, när du behöver återhämtning, när du önskar bryta gamla vanor för nya eller när du står vid ett vägskäl i livet är hjälpsamt. Närvaro träning är också mycket hjälpsamt när du behöver komma i kontakt med dig själv på djupet, lära känna dig själv på nytt. Jessica har lång och bred erfarenhet av att arbeta med både med privat personer och grupper med närvaro träning.

De flesta av oss lever i ett högt tempo med ständiga förändringar i livet. Forskningen har länge visat på att när vi saktar ner tempot, när vi tar små pauser varje dag och ökar närvaron så ökar också vårt välbefinnande överlag.